Spelen in Land van Cuijk (Wanroij)

Welke wensen voor buiten spelen en buiten sporten

Kinderen moeten lekker buiten kunnen spelen. Lekker klimmen, op de wipwap of in de zandbak. Maar dat kan niet overal. Niet overal zijn speelveldjes en voor kleine kinderen is het niet overal even veilig. Oudere kinderen willen misschien liever een voetbalveldje. Of een plek om te chillen in plaats van een veldje met klimrekken. Sommige ouders willen het liefst een speelveldje direct in hun eigen buurt. Andere ouders vinden het niet erg als hun kinderen wat verder weg spelen. Zo veel mensen zo veel wensen.

De gemeente Land van Cuijk wil graag weten wat ouders vinden van de speelmogelijkheden in hun buurt. Maar vooral ook wat kinderen daarvan vinden. Zijn de speelplekken aantrekkelijk? Zijn ze goed onderhouden? Zijn de speelplekken geschikt voor de leeftijd van de meeste kinderen in de wijk? Hoever is het eigenlijk naar de dichtstbijzijnde speelplek? En is dat een veilige route?

Om er achter te komen welke wensen er leven heeft de gemeente Land van Cuijk een vragenlijst gemaakt. Daar kunnen ouders, maar ook kinderen, antwoord geven op al dit soort vragen. Er zijn meerkeuzevragen maar je kunt ook zelf idee├źn, wensen of opmerkingen aangeven.

Ook voor ouders zelf is het interessant om de vragenlijst in te vullen. Sport je wel eens buiten, bijvoorbeeld wandelen, hardlopen, fietsen of skeeleren? Zijn daarvoor aantrekkelijke en veilige mogelijkheden in de buurt? Loop of fiets je veel dezelfde routes en kunnen daarin verbeteringen worden aangebracht? Ben je moeilijk ter been en ondervind je hindernissen als je naar buiten wil?

Ook al dit soort dingen wil de gemeente weten. Voor kleine kindjes die veilig buiten moeten kunnen spelen en voor ouderen die sportief bezig willen zijn. De gemeente kan de mogelijkheden alleen verbeteren als ze weet wat de wensen van de inwoners zijn.

De vragenlijst kan worden ingevuld van 26 september tot en met 29 oktober. De gemeente gaat alle antwoorden samenvatten in een Nota Speelbeleid. Zo weet de gemeente waar ouderen en kinderen willen sporten en spelen en waar behoefte aan is. Om daarna waar mogelijk de situatie te verbeteren. Vul je de vragenlijst in?

https://new.maptionnaire.com/q/2evt3le2fhk9